Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura malinowo-różana

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 550 g
cukier 180 g
cukier różany 60 g
żelfix 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura malinowo-różana

Umyte maliny mieszamy z dżemixem (ilość na 0,5 kg owoców).

Doprowadzamy do zagotowania owoców.

Dodajemy cukier i mieszamy.

Doprowadzamy do zagotowania i na małym ogniu gotujemy około 2-3 minuty.

Po tym czasie zdejmujemy z ognia i mieszamy aż zniknie piana.

Dżem przelewamy do słoiczków, zamykamy je i zostawiamy do ostudzenia odwrócone do góry dnem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 25.09.2012 21:02
apetyczna
rutynka 24.09.2012 16:02
mniam pycha
eliza135 12.09.2012 09:13
przepyszna
Fiffi 09.09.2012 20:47
pyszna i jak urocza:)
maciek7 09.09.2012 20:14
pyszna
as28 09.09.2012 19:31
palce lizać
as28 09.09.2012 19:31
palce lizać
fijolek91 09.09.2012 19:19
pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak