Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik ze śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
śmietana 0,5 litra kubeczek
skurka skandyzowana z pomarańc 1 sztuka
śmietan fix 1 sztuka
czekolada 1 tabliczka
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik ze śmietaną

Na dnie blaszki układamy biszkopty, rozpuszczamy czekoladę i pokrywamy nią herbatniki. W naczyniu mieszamy prażone jabłka z kandyzowaną skórką pomarańczy i wykładamy mus na wierzch herbatników. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno ze śmietan - fixem i przekładamy na mus jabłkowy. Wstawiamy do lodówki i ochładzamy dekorujemy według własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 03.04.2013 12:45
wspaniałe ciasto:)
Margo1 31.03.2013 00:05
ciekawy przepis
1j1o1l1a1 09.09.2012 20:04
rarytas
parysek10 09.09.2012 19:02
palce lizać
V_kuchareczka 09.09.2012 18:19
wygląda smakowicie
Marta1986 09.09.2012 17:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak