Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidor nadziewany mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 3 duże sztuki
ryż 2 łyżki
mięso mielone wołowe 20 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidor nadziewany mięsem

Kroki postępowania

1
Wydrążyć wnętrze pomidora.
Krok 1 - Pomidor nadziewany mięsem foto
2
Do mięsa mielonego dodać pokrojoną cebulkę, jajko, sól, pieprz i majeranek. Podsmażyć na oleju. W między czasie podgotować ryż (ok. 10 minut) i dodać do podsmażonego mięsa. Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych pomidorów. Gotowe pomidorki włożyć do folii aluminiowej i piec w piekarniku w temperaturze 220 stopni, przez ok. 15 minut.
Krok 2 - Pomidor nadziewany mięsem foto
3
Gotowe pomidorki można serwować jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego (np. z ziemniakami)
Krok 3 - Pomidor nadziewany mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.04.2013 22:53
bardzo apetyczne
goofy9 11.09.2012 11:22
świetny przepis i ładne zdjęcie końcowe :)
Katarzyna87 10.09.2012 09:35
fajne
parysek10 09.09.2012 19:05
ładnie podany
Aleksandra15 09.09.2012 18:00
Musze wypróbować ;)
magda28 09.09.2012 16:58
superr
magda28 09.09.2012 16:58
superr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak