Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W dzień gorącego lata

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1 kg
maliny świeże 300 gram
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 3 łyżki
czekolada z bakaliami 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: W dzień gorącego lata

Kroki postępowania

1
Z arbuza wycinamy skórkę i kroimy go w kostkę .Rozkładamy do pucharków.
Krok 1 - W dzień gorącego lata foto
2
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder tu proszę kierować się swoim smakiem i według siebie dawkować cukier.Ubitą śmietanę nałożyć na arbuza.
Krok 2 - W dzień gorącego lata foto
3
czekoladę drobno posiekać nałożyć na śmietanę tak jak i maliny .Udekorować listkami mięty lub melisy.
Krok 3 - W dzień gorącego lata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.12.2013 15:43
uwielbiam takie dni goracego lata :-)
Justyna/Dzastus 12.11.2012 13:07
Proste i smaczne.
malinka18 09.09.2012 14:17
uwielbiam arbuza! pycha...
gosia561 08.09.2012 22:44
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak