Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowo- pieczarkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 kg
pieczarki 20 dag
cebule 2 sztuki
olej 2 łyżki
mąka 1/2 łyżki
śmietana 2/3 szklanki
natka pietruszki 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowo- pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Paprykę, cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 1 - Sos paprykowo- pieczarkowy foto
2
Następnie dodać odrobinę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 25 minut (często mieszając). Pod koniec dodać śmietanę połączoną z mąką, posiekaną nacią oraz z przyprawami.
Krok 2 - Sos paprykowo- pieczarkowy foto
3
Sos można podawać z ryżem
Krok 3 - Sos paprykowo- pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.09.2012 11:12
pyszny sosik paprykowy - pieczarkowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak