Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 szt
bakłażan 1 szt
małe cukinie 2 szt
pity 4 szt
oliwa do skropienia
pietruszka 1/2 pęczka
oregano do smaku
sól, pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z warzywami

Paprykę kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Bakłażana oraz cukinię kroimy wzdłóż na grube plastry. Cebulę kroimy na krążki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano, a następnie pieczemy na rozgrzanym grillu lub smażymy na patelni grillowej. Pity podgrzewamy w piekarniku po czym wypełniamy je grillowanymi warzywami. Przed podaniem skrapiamy oliwą i oprószamy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.07.2011 23:49
świetna sprawa
jasiek 08.07.2011 23:49
świetna sprawa
Juleczka20 28.06.2011 06:48
pycha
malaczarna23 19.06.2011 08:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak