Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser panna cotta w galaretce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
mleko 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
wanilia laski 2 sztuki
cukier 160 g
galaretka malinowa 2 opakowania
winogrona
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Deser panna cotta w galaretce

Galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Pozwalamy aby zastygała w temp. pokojowej.

Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje wstawiamy do gorącej wody z naczyniem w którym się znajduje. Mieszamy aby dokładnie się rozpuściła.

Zagotowujemy śmietankę z mlekiem i cukrem. Wydrążamy laski wanilii i środek przenosimy do garnka. zdejmujemy z ognia i wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy.

Wlewamy masę do plastikowej miski i po wystudzeniu wstawiamy do lodówki.

Masa szybko zastygnie. Powoli wlewamy do miski najpierw po bokach, galaretkę. Przykrywamy warstwą owoców i zalewamy resztą galaretki. Wstawiamy do lodówki. Następnego dnia kładziemy talerz na miskę i powoli deser sam się wysunie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 09.09.2012 14:28
piękna
Habibi 09.09.2012 10:07
wygląda mistrzowsko !
BeataJ 08.09.2012 20:22
pysznie wygląda...powiew lata na jesienne dni :)
Monika78 08.09.2012 20:08
lekkie, owocowe, kolorowe, pyszne:)
elka4621 08.09.2012 19:51
smakowite
Katarzyna47 08.09.2012 19:38
Smakowicie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak