Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 4 szt
cebula biała 1 szt
mielone mięso z szynki 500 g
jajko 1 szt
pomidory 5 szt
czosnek 1 ząbek
smalec 100 g
mąka do zasmażki
sól, pieprz do smaku
ryż ugotowany 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Odcinamy papryką czapeczki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie płuczemy i osuszamy. Na połowie smalcu podsmażamy posiekaną cebulę ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, do których dodajemy mięso. Doprawiamy i mieszamy z ugotowanym ryżem oraz jajkiem, a powstałą masą mapełniamy papryczki. Pomidory kroimy w kostkę i dusimy we własnym soku, a następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z pozostałego smalcu oraz mąki robimy zasmażkę, którą zagęszczamy pomidorowy sos. Sos nalewamy do żaroodpornego naczynia, w którym stawiamy następnie papryki. Zapiekamy ok pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 11.10.2012 14:48
super
malaczarna23 07.01.2012 11:51
uwielbiam
pigila
pigila 30.10.2011 18:52
super
KasiaK90 24.05.2011 12:25
pycha
marzena06 21.12.2010 17:30
super
marzena06 21.12.2010 17:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak