Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet otulony keczupem i musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kawałki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
keczup 1 łyżka
sól
pieprz
mąka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet otulony keczupem i musztardą

1. Schab umyć i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
2. Musztardę i keczup wymieszać. Zanurzyć w keczupowo-musztardowej mieszance rozbite kawałki schabu. Przykryć folią. Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
3.Panierka: obtoczyć schab mąką, zabnurzyć w jajku, a następnie znów obtoczyć w mące.
4. Smażyć na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak