Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryki

    4 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • mielone mięso z szynki

    500 g
  • jajo

    1 szt
  • pomidory

    5 szt
  • czonek

    1 ząbek
  • smalec

    100 g
  • mąka

    do zasmażki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ryż ugotowany

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odcinamy papryką czapeczki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie płuczemy i osuszamy. Na połowie smalcu podsmażamy posiekaną cebulę ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, do których dodajemy mięso. Doprawiamy i mieszamy z ugotowanym ryżem oraz jajkiem, a powstałą masą mapełniamy papryczki. Pomidory kroimy w kostkę i dusimy we własnym soku, a następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z pozostałego smalcu oraz mąki robimy zasmażkę, którą zagęszczamy pomidorowy sos. Sos nalewamy do żaroodpornego naczynia, w którym stawiamy następnie papryki. Zapiekamy ok pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st.C

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

20.03.2012 09:40
papryczka , pyszna :)

jeta72

12.01.2012 15:55
uwielbiam

agogo2

15.12.2011 22:23
super

iga2

12.10.2011 21:31
smaczna

m1monika

08.10.2011 18:15
pycha

tomek18

30.09.2011 09:21
fajna

KasiaK90

11.06.2011 07:47
świetne

Rybciia

21.05.2011 22:37
pycha!!!

malaczarna23

19.04.2011 13:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat