Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek faszerowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 2 kg
Marynata do mięs słodko - kwaśna 1 szt
mięso gotowane 75 dek
pieczarki 40 dek
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
majeranek
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: boczek faszerowany

Kroki postępowania

1
Kwadratowy kawałek chudego boczku nacieramy marynatą i zostawiamy na noc do lodówki. Mięso gotowane mielimy i dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą. Do farszu dodajemy jeszcze jajka i doprawiamy do smaku przyprawami
Krok 1 - boczek faszerowany foto
2
Gotowe farsz układamy na plastrze boczku, rolujemy i spinamy wykałaczkami.Układamy na blaszce i dodajemy łyżkę smalcu
Krok 2 - boczek faszerowany foto
3
Pieczemy 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Boczek można jeść na ciepło a na zimno jest przepyszny.
Krok 3 - boczek faszerowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 28.05.2013 12:38
to coś dla mnie :-)
ben-ka 31.03.2013 19:40
wspaniała wędlinka.
Krystyna32 26.11.2012 14:49
pycha
traktorek 20.10.2012 23:12
wspaniałe danie
owca441 22.09.2012 19:43
bardzo dobry
owca441 22.09.2012 19:43
bardzo dobry
teresa18 12.09.2012 18:42
mniam pyszności
fijolek91 08.09.2012 19:17
podoba mi się:)
malinka18 08.09.2012 18:55
uwielbiam taki boczek!
1j1o1l1a1 08.09.2012 17:24
dobry :)
misia53 08.09.2012 17:23
i boczek i chlebek extra!
Miki 08.09.2012 17:18
super
ziutula
ziutula 08.09.2012 16:43
moje smaki boczkowe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak