Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem okraszone cebulą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 250 gram
żółtko jajek 1 sztuka
masło 2 łyżki
boczek wędzony 200 gram
mąka 500 gram
śmietana 75 ml
woda 200 ml
cebula 2 sztuki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem okraszone cebulą i boczkiem

Umyty i posiekany szpinak podsmażam na niewielkiej ilości masła. Po podsmażeniu dodaję śmietanę, i podsmażając delikatnie mieszam. Ciasto na pierogi wykonuję z mąki połączonej z żółtkiem i ciepłą wodą. Po dokładnym wygnieceniu wałkuję je, wycinam krążki, nakładam szpinak, zlepiam brzegi i gotuję w posolonej wodzie, aż wypłyną.
Drobno pokrojony boczek i cebulę podsmażam na patelni, a następnie posypuję na pierogi.
Ciepłe pierogi, posypuję odrobiną Kucharka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.05.2013 16:04
nie jadłam jeszcze
Kasnaj 08.09.2012 19:49
wyglądają super :) zjadłabym takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak