Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB W OSTRYM SOSIE KOPERKOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
pieprz czarny do smaku
olej do smażenia 1/4 szklanki
koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB W OSTRYM SOSIE KOPERKOWYM

Wybite kotlety kotlety doprawiam: przyprawą do, ostrą papryką i pieprzem. Cebulę kroję, podsmażam, a następnie rozdrabniam za pomocą blendera. Kotlety podsmażam na oleju i przekładam do garnka. Dodaję cebulę, zalewam 1 szklanką wody i duszę na wolnym ogniu.
Do garnka dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i mąkę rozrobioną ze śmietaną.
Następnie nakładam na talerzu kotlety i polewam je sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 08.09.2012 16:47
dobry schabik...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak