Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z polewą rumową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1 kostka
cukier 1/4 szkl.
jajko 3 szt.
mleko 1 szkl.
mąka pszenna 4 szkl.
proszek do piecz 2 łyż.
olejek rumowy 1 szt.
cukier 4 łyż.
mleko 3 łyż.
kakao 2 łyż.
masło 1 łyż.
Polewa: (rumowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z polewą rumową

Ciasto: Margarynę rozmiksuj z cukrem. Białka oddziel od żółtek, i dodawaj po jednym żółtku miksując. Dodaj 2 łyżeczki proszku, wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodawaj przesianą mąkę na przemian z mlekiem, miksując. Dodawaj stopniowo ubite białko cały czas miksując. Gotową masę przelej do okrągłej foremki lub prodiża. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 1 godzinę. Polewa: Wszystkie składniki polewy zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Masą posmaruj wystudzoną babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2010 18:29
Sorry, za pomyłkę, chodziło mi o tą powyższą babkę.
gusia1000 29.11.2010 18:28
Dobry sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak