Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzone pałki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka
paryka słodka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
wiórki drewniane 1 garść
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzone pałki

Kroki postępowania

1
Pałki przyprawiamy papryką oraz przyprawa do kurczaka.
Krok 1 - Wędzone pałki foto
2
Wok wykładamy folią aluminiową. Wsypujemy wiórki, zioła prowansalskie oraz ziele angielskie. Na ruszt wykładamy nasze pałki. Wok dokładnie przykrywamy lub szczelnie owijamy folią aluminiową. Podpalamy duży ogień pod. Wędzimy na dużym ogniu około 30-40 minut.
Krok 2 - Wędzone pałki foto
3
Przekładamy mięso do miski żaroodpornej i pieczemy około 20 minut.
Krok 3 - Wędzone pałki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.02.2013 15:15
pysznie wygląda
Aleksandra15 08.09.2012 11:03
Smakowicie wyglądają! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak