Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
sól 1 szczypta
ziemniak (ugotowany) 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
pieprz 1 szczypta
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z tuńczyka

Tuńczyka odcedzamy na sitku, ugotowane jajka i ziemniaka drobno miażdżymy widelcem. Natkę pietruszki drobniutko siekamy i łączymy ze sobą wszystkie składniki oprócz bułki tartej (3 jajka ugotowane+jajko surowe+tuńczyk+pietruszka+sól+pieprz+ziemniak). Mieszamy najlepiej dłońmi, ugniatając jak ciasto. Z powstałej masy lepimy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni do zarumienienia. Gotowe:) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 07.09.2012 20:55
to musi być pyszne;-)
Małgorzata106 07.09.2012 19:38
super danie
ewelina/bunia 07.09.2012 19:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak