Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w panierce z kalafiora

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kilograma
kalafior 1/3 sztuki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia 4 łyżki
marynata do mięsa: 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w panierce z kalafiora

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, kroimy w plastry i układamy w marynacie. Moje stały tak cały dzień i były super soczyste i ziołowe.
Surowe różyczki kalafiora ścieramy na tarce o małych oczkach.
Krok 1 - Schabowy w panierce z kalafiora foto
2
Kotlety wyjmujemy z marynaty, rozbijamy i maczamy w roztrzepanym jajku oraz w startym kalafiorze.
Krok 2 - Schabowy w panierce z kalafiora foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Schabowy w panierce z kalafiora foto
4
Gotowe!
Krok 4 - Schabowy w panierce z kalafiora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.01.2014 16:28
to jest mój ulubiony letni sposób na kotleciki - bardzo często robię tak drobiowe :)
-Natka- 08.09.2012 09:37
ciekawy pomysł, jeszcze takiego nie znałam!
malinka18 07.09.2012 20:58
fajny pomysł...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak