Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buchty z twarogiem i powidłami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

<b>ciasto</b>
mąka krupczatka 2 szkl.
cukier 3/4 szkl.
mleko 1 szkl.
jajko 2
proszek do pieczenia 1 op.
cukier 1/4 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
budyń waniliowy 1 op.
mleko 1/2 szkl.
powidła 1 słoiczek
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Buchty z twarogiem i powidłami

CIASTO:
~~~~~~~
Jajka, cukier, olej i mleko zmiksować na gładką masę.
Stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, stale miksując.

TWAROŻEK:
~~~~~~~~~~
Twaróg zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, bucyniem i mlekiem, aż powstanie jednolita masa.

Połowę ciasta wyłożyć do (natłuszconej i posypanej bułką tartą) foremki, nałożyć na nie masę serową i kleksami powidła.
Całość przykryć resztą ciasta.
Piec 30-40 minut w temperaturze 160*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.09.2012 11:41
UWAGA! Ciasto upiekłam w zbyt małej blaszce - piekłam z podwójnej porcji, dlatego wyrosło mi aż za bardzo. Powinno być niższe, bo takie się łatwiej gryzie ;) Jeśli ktoś chce upiec, to proponuję jedną porcję, ale w średniej foremce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak