Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 opakowanie
kiełbasa 600 gram
pieczarki 500 gram
cebula biała 4 sztuki
przecier pomidorowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka

Kroki postępowania

1
Na noc najlepiej pozostawić fasolę w wodzie by zmiękła.
Na drugi dzień gotujemy ją aż będzie miękka i dobra do jedzenia.
Krok 1 - fasolka foto
2
w międzyczasie kroimy sobie pieczarki, cebulkę i kiełbasę w kosteczkę.
cebulkę podsmażamy na oleju, gdy będzie złota dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną i odparuje z nich woda. na koniec dodajemy kiełbaskę i smażymy jeszcze chwilkę.
Krok 2 - fasolka foto
3
gdy fasola jest miękka dodajemy do niej cebulkę, pieczarki i kiełbasę wcześniej usmażoną i razem dusimy. gdy zacznie się gotować dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. gotujemy jeszcze na małym ogniu ok 10 min smacznego.
Krok 3 - fasolka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 30.11.2012 10:22
lubię dodawać świeża pietruszkę do niej
Poison1988 23.11.2012 14:59
aż się rozmarzyłam :) pychotka!
xxxbulix 11.11.2012 19:53
super;)
parysek10 07.09.2012 15:50
bardzo pyszna
malinka18 07.09.2012 15:31
jeszcze szczypta ziół jak dla mnie i rewelacja!!!
kaja1991 07.09.2012 15:22
doprawiamy wg. uznania
kaja1991 07.09.2012 15:21
ulubiona mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak