Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki czosnkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka okrągła 15 palsterków
czosnek 3-4 ząbki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona
twaróg 300 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki czosnkowe

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jogurt, majonez i rozgnieciony czosnek, wszystko wymieszać. Doprawić do smaku. Paprykę pokroić w paseczki. Plasterek szynki położyć na desce do krojenia, na środek nałożyć gruby pasek twarogu, a na wierzch pasek papryki. Boki zawinąć do środka w taki sposób aby wyszła roladka, spiąć wykałaczką. Na wykałaczkę nabić oliwkę. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 23.07.2013 13:43
fajna przekąska
ssylwiaa 27.03.2013 20:08
pyszne roladki! ;)
dagmara020 07.09.2012 16:06
wygląda apetycznie:)
dagmara020 07.09.2012 16:06
wygląda apetycznie:)
dagmara020 07.09.2012 16:06
wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak