Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety panierowane z cukinii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
jajko 1 sztuka
bu?ka tarta 4 ?y?ki
mozarella 20 dekagram
czosnek w proszku 1 ?y?eczka
sól do smaku
pieprz
parmezan starty 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety panierowane z cukinii

Umyte i wysuszone cukinie kroimy w ko?a. Doprawiamy je sol?, pieprzem i czosnkiem. W miseczkach przygotowujemy panierk?; w jednej roztrzepujemy jajko, w drugiej mieszamy bu?k? trat? z parmezanem. Ser mozarella kroimy w kawa?ki i przygotowujemy kotlety: pomi?dzy dwa kawa?ki przyprawionej cukinii wk?adamy ser i ca?o?? panierujemy. Sma?ymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka250492 07.09.2012 12:45
Ładnie wyglądają :)
emeslive 07.09.2012 12:02
Ślicznie wyglądają te kotlety, muszą wspaniale smakować!
dagmara020 07.09.2012 11:10
ależ to wygada pięknie:)
Pietruszka 07.09.2012 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak