Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella z krewetkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ry? do paelli 1 opak
przyprawa do paelli 1 opak
pomara?cza 1 szt
krewetki du?e wg uznania
cebula 1 duza
bulion warzywny 1 kostka
cytryna 1 szt
pietruszka zielona
oliwa
czosnek 2 zabki
groszek mrożony male opak
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paella z krewetkami

Kroki postępowania

1
Ryz plukamy i zamaczamy w wodzie. Na oliwie dobrze podsmazamy krewetki. Na koniec dodajemy czosnek. Wszystko przekladamy do miseczki.
Krok 1 - Paella z krewetkami foto
2
Nastepnie podsmazamy pokrojona w kostke cebule oraz papryki.
Krok 2 - Paella z krewetkami foto
3
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwa. Przekladamy ryz, podsmazone warzywa, mrozony groszek, krewetki i posupujemy calosc przyprawa. Delikatnie mieszamy i zalewamy bulionem na wysokosc 3/4 naszych skladników.
Krok 3 - Paella z krewetkami foto
4
Pieczemy w 180 stopniach do miekkosci. W zaleznosci od ryzu ten czas jest rózny 40-60 min. Ja na pierwsze 20 min przykrylam calosc folia. Co jakis czas lekko mieszamy. Jak jest potrzeba dodajemy wode. Na sam koniec pieczenia skrapiamy sokiem z pomaranczy. Podajemy z cytryna oraz posypane pietruszka.
Krok 4 - Paella z krewetkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.09.2012 14:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak