Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy z bazylią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
oliwa
czosnek 2 z?bki
cebula 1 szt.
sól
pieprz
bazylia 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy z bazylią

Czosnek i cebul? pokroi? w kosteczk? i zeszkli? na oliwie.
Pomidory umy? i pokroi? na kawa?ki. Wrzuci? razem z cebul? i czosnkiem do garnka i dusi? pod przykryciem a? do momentu kiedy b?d? mi?kkie.

Przecedzi? przez sito, doprawi? sol? i pieprzem, doda? bazyli? i gotowa? na ma?ym ogniu bez przykrycia (?eby wyparowa? nadmiar wody).

Prze?o?y? do ma?ych s?oiczków i pasteryzowa? oko?o 20, 30 minut.

Najlepsze do zupy pomidorowej i sosu pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.09.2013 21:59
pycha,taki domowy najlepszy
pestka 08.06.2013 09:23
własny przecier pomidorowy jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak