Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Tęczowa baba "

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op
galaretka cytrynowa 1 op
galaretka truskawkowa 1 op
jogurt naturalny 6 ?yzek
brzoskwinia 1 szt
winogrona 5 szt
herbatniki 0,5 op

Przepis i sposób przygotowania na: " Tęczowa baba "

Kubek , salaterk? , b?d? te? inne naczynie o kszta?cie kopu?y wyk?adamy foli? spo?ywcz?.

Ka?d? z galaretek gotujemy w mniejszej! ilo?ci wody , ni? to pisze na opakowaniu.

Odstawiamy do ostudzenia.

Gdy ju? przestygnie do ka?dej z nich dodajemy po 2 ?y?ki jogurtu naturalnego.

Energicznie mieszamy do ca?kowitego rozpuszczenia.

Odstawiamy do lodówki ( ka?d? pojedynczo, w odst?pach co kilka minut ) i pilnujemy by nie st??a?a na twardo.

Po kilkunastu minutach gdy pierwsza z nich ju? zacznie krzepn?c , wyjmujemy i delikatnie miksujemy do uzyskania puszysto?ci.

Pierwsz? (u mnie agrestowa ) wlewamy do salaterki.

Wstawiamy do zamra?arnika.

W tym czasie miksujemy drug?
( u mnie truskawkowa ).

Wlewamy na st??a??! agrestow? warstw? .

Odstawiamy ponownie do zamra?arki.

Miksujemy trzeci? ( cytrynow? ) i tak jak za poprzednim razem wylewamy delikatnie na st??a??! czerwon? warstw?.

Pami?tajmy!!!
Ka?d? warstw? wlewamy osobno , tak by warstwa pod spodem byla ju? zastygni?ta!

Gór? posypujemy pokruszonymi herbatnikami.

Odstawiamy do st??enia
(najlepiej na kilka godzin! )

Wyci?gamy odwracaj?c naczynie na talerzu.

Delikatnie odrywamy foli?.

Podajemy np. keksem bitej ?mietany i ulubionymi owocami!




* Ilo?c sk?adników zale?y od wielko?ci naczynia w którym b?dziemy przygotowywac.



Dekorujemy bit? ?mietan? i kokosem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 06.09.2012 21:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak