Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa karmelowo - galaretkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1/3 szklanki
sok z cytryny 1/2 sztuka
galaretka wiśniowa 2 łyżki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa karmelowo - galaretkowa

Do szklanki wsypujemy cukier i minimalnie zalewamy go wodą. Dosypujemy 2 łyżki galaretki i wciskamy sok z cytryny. Przelewamy do rondelka, wstawiamy na małym ogniu. Całość się mocno spieni, mieszamy od czasu do czasu i wyłączamy. Polewa zgęstnieje, zrobi się gęstsza od miodu, a w miarę ochłodzenia zacznie zastygać. Polewamy ostudzone muffiny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 06.09.2012 08:53
super danie
kulinarny smak 06.09.2012 07:57
mm.. zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak