Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb słonecznikowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szk
sól 1.1/2 łyżeczki
woda 250 gram
drożdże suche 1 paczuszka
słonecznik łuskany 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb słonecznikowy

Mąkę wsypałam do pojemnika od opiekacza chleba, dodałam suszone drożdże cała paczuszkę i wymieszałam. Troszkę posoliłam z pół łyżeczki soli, znowu wymieszałam .Kupiłam specjalnie słonecznik łuskany i dałam 5 łyżek można dać trzy jak w przepisie i też będzie dobrze. Na koniec dodałam szklankę letniej wody i włączyłam opiekacz na 3 godziny,ustawiłam na poziom 1 ,ustawiłam lekko ciemna skórka .
Po upieczeniu i wyjęciu zostawiłam chleb na 30 minut do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 24.08.2013 09:44
wspaniale wygląda
cukiereczek 08.09.2012 15:54
pyszny chlebek
tessinka 06.09.2012 08:59
Pyszny chebek słonecznikowy na śniadanko :)
Katarzyna47 06.09.2012 08:35
Dawno nic nie robiłam w opiekaczu do chleba, może czas zacząć znowu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak