Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z lodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

strucla 1 sztuka
jaja 3 sztuki
mleko 1/2 szklanki
cukier wanilinowy do smaku
sól do smaku
dżem truskawkowy 1/2 słoika
lody waniliowe 250 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z lodami

Kroki postępowania

1
Struclę przekrajmy na pół (wzdłuż), smarujemy dżemem. Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Układamy struclę i zalewamy masą jajeczną (roztrzepane jaja z solą, mlekiem, cukrem wanilinowym). Zapiekamy do zarumienienia.
Krok 1 - Strucla z lodami foto
2
Podajemy na ciepło jako deser z lodami (o dowolnym smaku)
Krok 2 - Strucla z lodami foto
3
Dodatkowo można polać sosem owocowym lub waniliowym
Krok 3 - Strucla z lodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 10.09.2012 22:45
zaskakujące połączenie
anja3107 05.09.2012 20:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak