Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z makaronem, czosnkiem i natką pietruszki w wersji na lato

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory krojone 390 gram
Makaron kolanka 1 szklanka
bulion drobiowy 2 szklanka
ząbek czosnku 2 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
oliwa 2 łyżka
natka pietruszki 1/2 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oregano 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z makaronem, czosnkiem i natką pietruszki w wersji na lato

Na oliwie podsmażamy czosnek, dodajemy pomidory, mieszamy i dodajemy bulion, wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente, mieszamy, na koniec dodajemy oregano, , doprawiamy do smaku; gdy zupa będzie zbyt gęsta dodajmy więcej bulionu. Całośc posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 06.09.2012 19:28
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak