Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
ryż 1 szklanka
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
ogórek kwaszony 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem

Do gotującej się wody wrzucamy porcję rosołową, gdy mięso będzie miękkie dodajemy obrane marchewki i pietruszkę, wcześniej starte na tarce o dużych oczkach razem z nieobranymi ogórkami kiszonymi (również startymi na tarce o dużych oczkach) oraz szklankę ryżu, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż ryż będzie al dente. Na sam koniecdoprawiamy, a po 5 minutach gasimy płomień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.12.2014 11:58
fajna zupka
owca441 05.09.2012 19:37
ogórkowa z ryżem dla mnie to nie pasuje
V_kuchareczka 05.09.2012 19:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak