Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Nadziane serce "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
masło 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 0,5 szklanki
cukier do nadzienia 1 łyżka
Nadzienie: 10 dag
truskawki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: " Nadziane serce "

Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem.
Dodajemy zimne masło.
Siekamy.

Dodajemy żółtka i szybko wyrabiamy.

Zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny odstawiamy do lodówki.

Tak przygotowane ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy i foremką lub ostrym nożem wycinamy serca.



Truskawki ( po wcześniejszym rozmrożeniu ) kroimy.
Układamy na cieście.
Posypujemy cukrem.



Przykrywamy drugim płatem ciasta , uważnie sklejając boki , by nadzienie nie wypłynęło.

Pieczemy ok.20-25 minut w temperaturze ok.200C.

Studzimy i bierzemy się za dekorowanie!

Tu już możemy śmiało fantazjowac!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 25.01.2013 22:26
Piękne serce i na pewno pyszne!
kaja1991 25.09.2012 19:04
słodziutkie
czekoladka_m 05.09.2012 20:06
cudne!
treonina 05.09.2012 16:32
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak