Starte jabłka z cynamonem

Starte jabłka z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1,5-2 kg
  • cukier

    1,5 szklanki
  • cynamon mielony

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Starte jabłka z cynamonem
Jabłka ze spadu umyłam pod chłodną wodą.
Krok 2 - Starte jabłka z cynamonem
Obrałam ze skór i usunęłam gniazda nasienne.
Krok 3 - Starte jabłka z cynamonem
Każde z jabłek starłam na tarce o grubych okach.
Krok 4 - Starte jabłka z cynamonem
W czasie starcia pozostał sok-przelałam go wraz z jabłkami do garnka.Dosypałam cukier do smaku.,dodałam cynamon. Wymieszałam. Gotowałam na wolnym ogniu.
Krok 5 - Starte jabłka z cynamonem
Następnie dość ciepłe przekładałam do słoików. Takim dżemem możemy posmarować bułkę czy użyć go do naleśników.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

19.01.2013 19:09
takie brązowe i nieapetyczne....

Justyna28

05.09.2012 16:08
pycha:)

Kasia35

05.09.2012 15:44
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat