Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JEŻYKI Z SOSEM POMIDOROWYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
kajzerka 1 szt
sól, pieprz do smaku
marchew 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżki
śmietana 1 łyżka
jajko 1 szt
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: JEŻYKI Z SOSEM POMIDOROWYM

DO NACZYNIA WKŁADAMY MIESO MIELONE.
DODAJEMY DO NIEGO JAJKO ,KAJZERKĘ NAMOCZONĄ W MLEKU, CEBULE POKROJONĄ W KRĄŻKI I MARCHEW STARTĄ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. DOPRAWIAMY DO SMAKU I WYRABIAMY MASĘ MIELONĄ .
FORMUJEMY KULECZKI. OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLEJU NA ZŁOTY KOLOR.W OSOBNYM NACZYNIU GOTUJEMY WODĘ Z KOSTKĄ ROSOŁOWĄ .DODAJEMY DO NIEGO KONCENTRAT POMIDOROWY, GDY BĘDZIE SIĘ GOTOWAĆ DODAJEMY ROZTRZEPANĄ ŚMIETANĘ . DOPRAWIAMY DO SMAKU . NAKŁADAMY NA TALERZ JEŻYKI I POLEWAMY SOSEM POMIDOROWYM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak