łosoś z w sosie śmietanowym

łosoś z w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    2
  • sól i pieprz do smaku

  • sok z cytryny

  • SOS: masło

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • białe wino

    100 ml
  • śmietana

    4 łyżki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić na mniejsze części oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem następnie odstawić na ok. 30-40 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać masło i olej i smażyć na nim rybkę z obu stron. W międzyczasie w małym garnuszku zrobić sos. Rozpuścić masło i wsypać mąkę zrumienić ją. Dolać wino i śmietanę. doprawić do smaku. do sosu można dodać czosnek. Usmażoną rybę położyć na talerzu i polać tak przygotowanym sosem. całość posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

14.04.2012 19:02
Apetycznie się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat