Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z w sosie śmietanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 2
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
SOS: masło 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
białe wino 100 ml
śmietana 4 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z w sosie śmietanowym

Filety pokroić na mniejsze części oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem następnie odstawić na ok. 30-40 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać masło i olej i smażyć na nim rybkę z obu stron. W międzyczasie w małym garnuszku zrobić sos. Rozpuścić masło i wsypać mąkę zrumienić ją. Dolać wino i śmietanę. doprawić do smaku. do sosu można dodać czosnek. Usmażoną rybę położyć na talerzu i polać tak przygotowanym sosem. całość posypać koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.04.2012 19:02
Apetycznie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak