Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z białej kiełbasy i ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 60 dag
ziemniaki ugotowane 40 dag
bulion warzywny 0,75 szkalanki
cebula czerwona 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z białej kiełbasy i ziemniaków

Ziemniaki pokroić w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Parzone kiełbaski wraz z cebulą smażymy na rozgrzanym oleju ok 5 minut. Pilnując aby kiełbaski nie przypaliły się przewracamy je co jakiś czas. Wlewamy do kiełbasek bulion i wino i gotujemy ok. 4-5 minut tak aby sos zgęstniał. Ściągamy z ognia dodajemy ziemniaki i delikatnie mieszamy tak aby okryły się sosem. Wstawiamy do piekarnika 180 stopni na 10 minut wyciągamy gdy ziemniaki się ładnie przyrumienią.



Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 17.09.2012 06:27
Może być bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak