Zając po myśliwsku

Zając po myśliwsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zając

    1
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • sardynki

    2
  • czosnek

    2 ząbki
  • szałwia

    1
  • rozmaryn

    1
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • ocet 10 %

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

podziel zająca na 2 porcje i piecz w naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso zacznie zmieniać kolor dodaj wino. Gotować tak długo aż cały sos wyparuje. Dodaj czosnek rozmaryn, szałwię i bulion. Przypraw do smaku. Resztę sosu (nie doprawioną) można wlać do wolnego naczynia, dodać pokrojone sardynki, trochę octu i podgrzewać go w najniższej możliwie temperaturze. Sos podawać razem z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat