Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zając po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zając 1
białe wino 1/2 szklanki
sardynki 2
czosnek 2 ząbki
szałwia 1
rozmaryn 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet 10 %

Przepis i sposób przygotowania na: Zając po myśliwsku

podziel zająca na 2 porcje i piecz w naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso zacznie zmieniać kolor dodaj wino. Gotować tak długo aż cały sos wyparuje. Dodaj czosnek rozmaryn, szałwię i bulion. Przypraw do smaku. Resztę sosu (nie doprawioną) można wlać do wolnego naczynia, dodać pokrojone sardynki, trochę octu i podgrzewać go w najniższej możliwie temperaturze. Sos podawać razem z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak