Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka z octu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 7 kg
woda 4 litry
ocet 10 % 3/4 litra
sól 4 łyżki
cukier 4 łyżki
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: papryka z octu

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć oczyścić z nasion i pokroić na 8 części, a następnie sparzyć przez 2 minuty.
Krok 1 - papryka z octu foto
2
do każdego słoika włożyć gałązkę kopru, czosnek klika ziarenek ziela angielskiego , pieprzu i , liść laurowy
Krok 2 - papryka z octu foto
3
do każdego słoika wkładamy paprykę tak by zajęły cały słoik.
Krok 3 - papryka z octu foto
4
w międzyczasie zagotować zalewę z octu, wody cukru i soli i zalać do pełna każdy słoik.
Krok 4 - papryka z octu foto
5
gotowe zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut. gotowe pozostawić do wystygnięcia na stole.
Krok 5 - papryka z octu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.10.2012 11:28
tez taką robię ;)
dagmara020 07.09.2012 15:59
pyszności:)
kaja1991 06.09.2012 22:37
lubi? domowe przetwory
kaja1991 04.09.2012 20:48
możemy je długo przechowywać i są naprawdę pyszne .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak