Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba zpiekana z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 1 kg
ziemniaki młode 1 kg
jaja 3
śmietana 1 szklanka
żółty ser starty 4 łyżki
sól, pieprz
bulion 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba zpiekana z ziemniakami

Rybę sprawić, pokroić na kawałki, ugotować w bulionie warzywnym. Jeśli są ości należy je wyjąć. Ziemniaki obrać, pokroić grube talarki i gotować 5 minut w lekko osolonej wodzie. Jaja ugotować na twardo i pokroić na plasterki. W naczyniu do zapiekania suto wymasować margaryną układać warstwami: Ziemniaki, ryby, ugotowanej jajka, przesypują żółtym serem. Śmietanę posolić, zalać nią zapiekankę wierzch posypać bułką tartą. Zapiekać godzinę w temp. 200\' C. Gdyby zapiekanka zrumieniła się zbyt mocno, przykryć ją kawałkiem foli aluminiowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 20.10.2010 12:36
Pychotka;)
anja3107 12.07.2010 14:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak