Zalewajka z burakami

Zalewajka z burakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    50 dkg
  • ziemniaki młode

  • masło

    łyżka
  • maślanka

    szklanka
  • kostka rosołowa

  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • ziele angielskie całe

    2-3 ziarenka
  • pieprz czarny mielony

    2-3 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w kawałki, poddusić na maśle. Zalać wodą, wsypać ziarna pieprzu i ziela angielskiego, osolić i ugotować wywar. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę i ugotować w odcedzonym wywarze z włoszczyzny. Buraki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach i włożyć do zupy. Gotować przez kilka minut. Zupę doprawić do smaku koncentratem żurku, kostką rosołową i pieprzem mielonym, zabielić,maślanką. Posypać posiekaną natką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat