Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka z burakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dkg
ziemniaki młode
masło łyżka
maślanka szklanka
kostka rosołowa
natka pietruszki
sól, pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka
Pieprz czarny mielony Prymat 2-3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka z burakami

Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w kawałki, poddusić na maśle. Zalać wodą, wsypać ziarna pieprzu i ziela angielskiego, osolić i ugotować wywar. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę i ugotować w odcedzonym wywarze z włoszczyzny. Buraki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach i włożyć do zupy. Gotować przez kilka minut. Zupę doprawić do smaku koncentratem żurku, kostką rosołową i pieprzem mielonym, zabielić,maślanką. Posypać posiekaną natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak