Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z malin z odrobiną cytryny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
cytryna o,5 sztuki
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z malin z odrobiną cytryny

Maliny zasypujemy0,5 kg cukru Odstawiamy w ciepłe miejsce na całą noc. Następnie powstały sok odcedzamy przez gęste sito. A następnie ponownie przez gazę. Dodajemy cukier i sok wyciśnięty z cytryny. Sok doprowadzamy do wrzenia. Następnie przelewamy do wyparzonych butelek. Odstawiamy do wystygnięcia.A następnie w ciemnym chłodnym miejscu możemy przechowywać całą zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 04.09.2012 10:50
taki sok jest dobry do herbatki w zimie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak