Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selerowa zupa krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 70 dkg
masła 3 łyżki
mąka łyżka
śmietana 1 szklanka
wywar warzywny 6 szklanki
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: selerowa zupa krem

Seler umyć, pokroić i udusić z dodatkiem 2 łyżek masła i 2-3 łyżek wywaru z warzyw(bulionu). Miękkie przetrzeć przez sito i połączyć z pozostałym wywarem (bulionem) Mąkę rozprowadzić śmietanką, wlać do zupy. Mieszając, zagotować ją. Potem zaprawić żółtkiem starannie roztartym z małą ilością zupy. Już nie gotować. Bułki pokroić w kostkę i lekko zrumienić w piekarniku, skrapiając pozostałym masłem. Zupę wlać do bulionówkę, oddzielnie serwować grzanki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 01.08.2010 08:40
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak