Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony z dodatkiem kolendry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
sok z cytryny
sól 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
ząbki czosnku 4
curry 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony z dodatkiem kolendry

Do oleju wsypujmy sól, pieprz, kolendrę, przyprawę do grilla, curry oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Nacieramy nimi boczek i odstawiamy do lodówki na ok 20 godzin. Boczek zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w gorącym piekarniku (około 220 C) przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze do zrumienienia ok 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak