Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polska zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 60 dkg
ziemniaki młode 2
mąka 2 łyżka
masło 3 łyżki
sól, pieprz
curry
wywar warzywny 6 szklanki
boczek po 10 dkg
kiełbasa po 10 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: polska zupa cebulowa

Obraną cebulę (40 dag) i ziemniaki pokroić w kostkę, oprószyć mąką, zrumienić na maśle (2 łyżki) , przełożyć do rondla, zalać wywarem, ugotować, zmiksować, przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem, imbirem curry. Posiekaną pozostałą cebule usmażyć na reszcie masła. Pokrojony w kostkę boczek usmażyć na rozgrzanej patelni, dodać pokrojoną kiełbasę, chwilę smażyć i razem z usmażoną cebulą włożyć do przygotowanej zupy, wymieszać chwilę gotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 22.08.2011 08:25
ciekawe
annamariakowalczyk3 01.08.2010 08:39
pyszności,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak