Parzybroda -potrawa poznańska

Parzybroda -potrawa poznańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 główka
  • ziemniaki młode

    50 dkg
  • mąka

    łyżka
  • kminek

    łyżka
  • sól, cukier, pieprz

  • smalec

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    łyżeczka
  • bulion

    1.5 szklanki
  • boczek wędzony

    10 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyta kapustę pokroić w grubą kostkę, włożyć do garnka, zalać bulionem, gotować ok 30 min. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, kminek, sól i pieprz, wymieszać i dusić ok 20 min. Na patelni usmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać smalec i mąkę, zrobić zasmażkę, rozprowadzić bulionem. Przygotowana zasmażkę zagęścić kapustę, Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać z razowym chlebem lub gotowanym grochem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

01.08.2010 08:39
pycha...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat