Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parzybroda -potrawa poznańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
ziemniaki młode 50 dkg
mąka łyżka
kminek łyżka
sól, cukier, pieprz
smalec 1 łyżka
sok z cytryny łyżeczka
bulion 1.5 szklanki
boczek wędzony 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Parzybroda -potrawa poznańska

Umyta kapustę pokroić w grubą kostkę, włożyć do garnka, zalać bulionem, gotować ok 30 min. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, kminek, sól i pieprz, wymieszać i dusić ok 20 min. Na patelni usmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać smalec i mąkę, zrobić zasmażkę, rozprowadzić bulionem. Przygotowana zasmażkę zagęścić kapustę, Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać z razowym chlebem lub gotowanym grochem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 01.08.2010 08:39
pycha...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak