Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z włoskiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 kg
ser żółty 10 dag
jajko 2 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z włoskiej kapusty

Głowkę kapusty włsokiej (około kilograma) opłukać i drobno pokroić. Zalać szklanką bukionu i ugotować do miekkości.
Cebulę drobno pokroić i podmazyć na tłuszczu, a nastepnie dodać do kapusty i pogotować. Po ugotowaniu kapustę ostudzić, dodać jajka, 2 łyzki bułki tartej, starty zółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. i dokładnie wymieszać. Przygotować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmazyć na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.03.2014 11:53
ciekawy pomysł, nigdy nie jadłam takich kotletów, a kapustę włoską bardzo lubię
paula99926 31.01.2014 22:13
pychotka !!!
Kasia36 28.11.2013 20:08
Ciekawy przepis
Bernadeta1 21.08.2013 00:36
nigdy nie jadłam, super przepis
Stenka 08.01.2013 17:36
Polecam
fictor123 03.01.2013 07:50
super
Dorian 02.12.2012 19:45
pycha
mirosława4 05.09.2012 21:44
apetyczne
okrysia 04.09.2012 16:07
Smaczne to!
matesko 04.09.2012 13:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak