Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 4 łyżki
ziemniaki młode 2-3
marchew 2
pietruszka 2
seler
por (biała część) 1/2
koper świeży
przyprawa warzywna
sól, cukier, pieprz
bulion warzywny 5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Kaszę opłukać, osączyć, Dodać do wrzącego bulionu z przyprawą warzywną i gotować na małym ogniu. Marchewkę, seler, pietruszkę i por umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do kaszy po 15 min gotowania. Ziemniaki, umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gdy warzywa zaczną mięknąć. Tuz przed końce gotowania wsypać drobno pokrojony koper i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.09.2011 13:58
ja też nie dawałem
jasiek 14.03.2011 23:43
nie dawałem pora do krupnika, ciekawe
ewelina63 20.10.2010 15:34
pycha
Izabela28 20.09.2010 20:35
Pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak