krupnik

krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    4 łyżki
  • ziemniaki młode

    2-3
  • marchew

    2
  • pietruszka

    2
  • seler

  • por (biała część)

    1/2
  • koper świeży

  • przyprawa warzywna

  • sól, cukier, pieprz

  • bulion warzywny

    5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę opłukać, osączyć, Dodać do wrzącego bulionu z przyprawą warzywną i gotować na małym ogniu. Marchewkę, seler, pietruszkę i por umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do kaszy po 15 min gotowania. Ziemniaki, umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gdy warzywa zaczną mięknąć. Tuz przed końce gotowania wsypać drobno pokrojony koper i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

28.09.2011 13:58
ja też nie dawałem

jasiek

14.03.2011 23:43
nie dawałem pora do krupnika, ciekawe

ewelina63

20.10.2010 15:34
pycha

Izabela28

20.09.2010 20:35
Pyszny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat